lördag 12 september 2015

Svarta pingviner

Fotot är lånat


September... och sommarens aktiviteter (som ibland kanske blev för många) har ebbat ut. Nu börjar lugnet att lägra sig och snart är hösten här på allvar. Oktober och november är ganska kravlösa månader, sa väninnan och det är inte utan att jag vill ge henne rätt. Har man trädgård så ingår den i en längre vila och förhoppningsvis har man lyckats trycka ner alla blivande lökväxter också. Målningsarbeten blir svårare att utföra (åtminstone utomhus). Man drar sig inåt och kurar skymning.


Jag har börjat leta fram mina olästa "svarta pingviner" och det finns en del. Nu, äntligen, kan jag dyka ner i denna läsning som kräver en del koncentration. Jag har börjat med Benjamin Constants roman "Adolphe" som sägs vara modellerad på hans eget liv och hans förhållande till Madame de Staël. Den här boken finns i svensk översättning (Atlantis förlag, 2002) och jag har också lyckats hitta en översättning av Madame de Staëls "Tio år av landsflykt" som getts ut av Bakhåll förlag (2009)- den har jag beställt på biblioteket.

Ingenting kan slå en riktig klassiker och det finns gott om svarta pingviner att botanisera bland.2 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

i Göteborg är pingvinerna borta...

Ingrid sa...

Hannele: Det var kanske bäst så för pingvinerna. Jag minns att det fanns en liten sorgsen skara i Slottskogen. De hade det säkert inte roligt i sin bur.