torsdag 27 maj 2010

När körsbärsträdet blommar....

blir det inte mycket läst... Ja, det har naturligtvis inte med trädet i sig att göra- mer då med allt annat som växer (gräs och ogräs till exempel). Jag kan lägga till plantering av så kallade sommarblommor och målning av trädgårdsmöbler- det är fullt upp med allt....
-
Jag försöker dock att unna mig en stund på kvällen med "Young Hearts Crying" och "Vänta, blinka"- den senare boken är speciell... filmatisk, kan man väl säga. Annorlunda i upplägget ( i vart fall jämfört med det jag vanligen brukar läsa). Vet inte riktigt vad jag ska tycka- men jag harvar på ....
-
I morgon ska jag hämta ut Claes Brittons "Min mamma är död" (ett nytt kortlån).
-
I förra veckan såg jag en artikel om författarinnan Jamaica Kincaid (var det i DN?)- jag minns att jag läste en del av hennes böcker i början på 90-talet och att jag tyckte mycket om hennes sätt att skriva. På biblioteket fanns "Min mor- en självbiografi" och "Lucy". Det ska bli roligt att läsa om!

2 kommentarer:

Ann-Sofie på OOOF bok sa...

Vackra körsbärsblommor. Vi har just njutit några dagar med ett enastående blommande körsbärsträdsfält i stadsdelen där jag bor. Jag tycker mycket om just de blommorna. Det ska bli spännande att höra sen vad du tycker om Brittons bok.

Ingrid sa...

När körsbärsträden blommar borde man göra som japanerna... gå ut och sätta sig och bara njuta av allt detta vackra. Brittons bok har jag börjat på redan.