tisdag 12 december 2017

Inventering

Vid Vättern

Det är dags att rensa bland hyllorna. Utrymmet är begränsat och yngre lär jag ju inte bli. Ett tidsödande och intensivt arbete väntar mig och under tiden blir det nog en hel del stiltje på den här bloggen. Prioriteringar, prioriteringar både med tid och "materia".

En bok som jag definitivt kommer att behålla är dock Folke Dahlbergs "Vättern", utgiven av Folke Dahlberg Sällskapet. Folke Dahlberg var både författare och konstnär och trakterna runt Vättern var hans hem. Under många år levde han i ensamhet på ön Stora Röknen i Vättern och Vättern kom till slut också att ta hans liv.

" En senhöstdag med hög, isblå luft stävar en liten svart skuta mot Röknehuvud. Hon styr in i en smal outprickad ränna mellan undervattensgrunden och krånglar sig in i Björkholmsviken, en lugn, lagunliknande hamn som få skutskeppare skulle våga söka upp, men de två männen på skutan känner farvattnen och ankrar upp i vikens djupaste del, beslår seglen och lämpar över en säck potatis och några fiskedon i jollen." ("Vättern" s. 98).

4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

här har det istället blivit nya bokhyllor... ända till taket, snäll son.

Mrs Calloway sa...

rensa i hyllorna är inte min starkaste gren. det går väldigt trögt. jag inte skaffat mina böcker av en slump

Ingrid sa...

Att göra sig av med böcker är så klart svårt men hos mig räcker inte hyllorna till och alla böcker är inte lika älskade, trots allt....

Hanneles bokparadis sa...

ibland har jag lånat på biblioteket, men ändå vetat ha en egen.